Wiosna naprawdę nadeszła. Z Paschy i Wielkanocy później w tym tygodniu, to jest czas, aby ponownie odkryć niektóre z niesamowitych produktów, które są w szczytowym okresie w miesiącach kwietniu, maju i czerwcu. Te 7 wiosennych owoców i warzyw jest nie tylko pysznych; są one dobre dla Ciebie . . i dla Twojego wzroku. Oto kilka przepisów, aby spróbować i cieszyć się hojnością wiosny. Niektóre z nich zawierają więcej niż jeden z siedmiu wymienionych poniżej owoców i warzyw.
Morele - Morele powinny być jędrne, ale nie twarde, z miłym owocowym zapachem przy wąchaniu. Najlepiej kupować je lokalnie, aby nie były zbierane zbyt wcześnie i miały dojrzałą słodycz.
Smoothie śniadaniowe zmoreli i pomarańczy z Discovery Eye Foundation's Eye Cook
Pikantneskrzydełka z moreli z Food & Wine
Fresh Apricot Chutney z Cooking Light
Chicken Tagine with Apricots & Almonds from Gourmet
Szparagi - Szukaj jędrnych łodyg, od czubków aż do podstawy łodyg. Po zebraniu szparagów szybko się psują, więc umieść je w chłodnym miejscu, aby zachować świeżość i wartość odżywczą.
Sałatka zeszparagami i truskawkami z programu "Eye Cook" Fundacji Discovery Eye
Szparagi z rukiew wodną i ziemniaki zbrązowym masłem z Food & Wine
Grillowane szparagi z Caper Vinaigrette z Cooking Light
Asparagus, Tomato & Red Pepper French Bread Pizza z Mayo Clinic
Sweet Cherries - Najlepsze czereśnie mają cal lub więcej średnicy, są pulchne, jędrne i mają bogaty kolor.
Cherry Pie z Cooking Light
CherryTortoni z Gourmet
Cherry Tart z Bon Appétit
Easy Almond & Dried Cherry Cookies from Discovery Eye Foundation's Eye Cook
FavaBeans - Młode fasolki fava można łuskać i jeść na surowo lub po ugotowaniu, ale bardziej dojrzałe favas należy łuskać i obierać ze skóry, ponieważ ich skórki są zbyt twarde, aby je jeść.
Quinoa Salad with Grilled Scallions, Favas & Dates from Food& Wine
Sliced Filet Mignon z Fava Beans, Rzodkiewki i Dressing musztardowy z Bon Appétit
Arugula & Fava Bean Crostini z Gourmet
Ziel ony groszek - Świeży zielony groszek to groszek cukrowy, śnieżny i zielony. Szukaj jasnozielonych strąków, które są twarde.
Fava, Sweet Pea & Sugar Snap Salad z Cooking Light
Łosoś z Sweet Chili Glaze, Sugar Snap Peas & Pea Tendrils z Bon Appétit
Strawberry, Almond & Pea Salad from Bon Appétit
Strawberries - For the best flavor, you are best looking for strawberries grown close to home since they more are likely to be fresh and not be damaged in transit. Powinny być puszyste, jędrne, dobrze ukształtowane i jednolicie zabarwione.
Chleb z marchewkąi tr uskawkami z Discovery Eye Foundation's Eye Cook
Truskawki Romanoff z Cooking Light
Truskawkii Cream Cheese Crepes z Mayo Clinic
Pink Grapefruit, Strawberry & Champagne Granita from Bon Appétit
Watercress - Look for uniformly dark green leaves and sniff for a fresh, spicy scent. Rukiew wodna ma krótki termin przydatności do spożycia i powinna być przechowywana w plastikowej torbie w lodówce nie dłużej niż trzy dni.
Sałatka z rukiew wodną, pomarańczą i awokado z Gourmet
Rukiew wodnaz Verjus Vinaigrette z Food & Wine
Watercress Salad z Pan-Seared Mahimahi z Cooking Light
Są to niektóre wspaniałe sposoby, aby cieszyć się tym, co wiosna ma do zaoferowania. Czy masz jakieś wiosenne przepisy, którymi chcesz się podzielić?
3/31/15
Susan DeRemer, CFRE
Wiceprezes ds. rozwoju
Discovery Eye Foundation